Klinisch onderzoek

Gepatenteerde CryoVibration-technologie

Geeft macht over pijn

Pain Care Labs, marktleider in niet-invasieve pijnverlichtingsapparaten, heeft recent een presentatie van twee studies over het focale vibratieapparaat van het bedrijf (VibraCool®) op de jaarlijkse vergadering van de American Academy of Physical Medicine and Rehabilitation (AAPM&R). Één studie toonde aan dat de focale trillingsfrequentie van VibraCool vier keer zo effectief was als transcutane elektrische zenuwstimulatie (TENS) voor rug- en schouderpijn en twee keer zo effectief voor artrose. Bovendien vond een afzonderlijke onafhankelijke pilotstudie naar opioïdengebruik na een voorste kruisbandreconstructie (ACLR) patiënten die VibraCool gebruikten met ijs en de gepatenteerde mechanische CryoVibratie frequentie nog slechts 10 Percocet-tabletten gebruikten na een operatie, een vermindering van 35 procent ten opzichte van een gepubliceerd historisch cohort in dezelfde instelling. De studies toonden aan dat het VibraCool neuromodulerende apparaat een sterk potentieel heeft als alternatieve pijnverlichtingstherapie voor thuis in vergelijking met verslavende gereguleerde stoffen.

Onze technologie blijkt beter te zijn dan TENS-eenheden met fysiotherapiesterkte voor verlichting van thuispijn. Het kan het gebruik van pijnstillers na de operatie drastisch verminderd, waarbij verslaving kan optreden,” zegt Amy Baxter, MD, CEO en Chief Medical Officer, Pain Care Labs. “VibraCool gebruikt beweging en ijs om twee nieuw ontdekte fysiologische pijnpaden te benutten: één mechanische frequentie blokkeert pijn, één concurreert met pijn om de aandacht van de hersenen. De twee intense sensaties stoppen pijn koud, zonder farmaceutische hulp.”

VibraCool is een door de FDA goedgekeurd medisch apparaat dat een combinatie van ijs en focale trillingen biedt om pijn te behandelen. De hoogfrequente oscillatie met lage amplitude richt zich op mechanoreceptoren die pijn remmen via spinale gating-mechanismen. Download hier het Klinisch Onderzoek.

Klik hier voor de volgende pagina: