Heeft u vragen over het gebruik van Vibracool?

Op deze pagina worden de belangrijkste en meestgestelde vragen over Vibracool behandeld.

Wat moet ik op letten bij het gebruik van VibraCool?

Hier vindt u op de meestvoorkomende vragen uw antwoord. Vindt u hier niet de informatie die u wenst, mail uw vraag dan naar het volgende e-mailadres: info@smartmedix.nl

Let op:

Onderstaande antwoorden geeft informatie op vragen die vaak worden gesteld door klanten. Ze dienen uitsluitend om aan de informatiebehoeften van bezoekers aan deze pagina’s en zijn geen vervanging voor medisch advies, diagnose en behandeling.

Zijn er studies over VibraCool?
Ja, er zijn meerdere onderzoeken die aantonen dat VibraCool effectief is bij het verlichten van pijn.
Download hier de volledige lijst met onderzoeken

Het is bewezen dat onze M-Stim®-technologie de pijn tot 80% vermindert.

Recent onderzoek naar oscillerende mechanische belasting bewijst dat specifieke trillingsfrequenties de fysiotherapie verbeteren, de postoperatieve resultaten verbeteren, de effectiviteit van de training vergroten en de pijn verminderen.

Is VibraCool TENS?
Nee, VibraCool is geen TENS of E-Stim.

TENS-eenheden werken door elektrische stimulatie (e-stim) van spieren. TENS-eenheden sturen elektrische signalen rechtstreeks door de huid en spieren om de motorische zenuwen te stimuleren. Om deze reden zijn TENS-apparaten niet bruikbaar voor personen met pacemakers. De elektrische stroom legt de kortst mogelijke afstand af en stimuleert alleen de meest oppervlakkige zenuwen in de huid.

De mechanische stimulatie van VibraCool (m-stim) is afkomstig van de specifieke trillingsfrequentie die is onderzocht om pijn te verlichten. Er wordt geen elektrische energie in of door het lichaam overgedragen, alleen mechanische beweging als gevolg van de trilling. M-Stim-technologie is veilig voor gebruik naast pacemakers. Zenuwen zijn ontworpen om beweging te voelen. M-Stim dringt dieper door in het lichaam en activeert sensatiereceptoren voor beweging en positionering die de hersenen belangrijker vinden dan pijn of aanrakingssensaties op oppervlakteniveau.

Is er een garantie/garantiebeleid?
Ja. De garantie van dit product dekt gedurende 3 jaar elk type storing of defect dat kan optreden of voortkomen uit normaal gebruik van de motorunit van het product. De garantie voor zachte goederen en andere inbegrepen producten duurt 1 jaar vanaf de aankoopdatum. Wij zullen uw product vervangen of uw aankoop terugbetalen. Deze garantie geeft u specifieke wettelijke rechten, maar mogelijk hebt u ook andere rechten die van staat tot staat verschillen.
Verschil tussen gezondheidszorg en persoonlijke modellen
Info volgt.
Hoe vervang ik de batterijen in mijn VibraCool?
Het vervangen van de batterijen in uw VibraCool is eenvoudig! Schroef de achterkant los met een kruiskopschroevendraaier. Verwijder het achterpaneel en verwijder vervolgens voorzichtig de batterijen. Vervang door 2 AAA-alkalinebatterijen. Als uw VibraCool gedurende langere tijd niet wordt gebruikt, verwijder dan de batterijen voor opslag.
Kan ik VibraCool voor rug- en schouderpijn gebruiken?

Voor lumbale en schouderpijn zou je de trillingen en het ijs direct daar aanbrengen waar het pijn doet. Ik raad de FLEX aan – de latexvrije band van 50 inch maakt het mogelijk om grotere omtrekken te wikkelen, en deze configuratie biedt ook de keuze tussen warmte of kou.

We ontwikkelen een apparaat voor de lage rug, dat tegen het einde van het jaar op de markt moet zijn.

Verlichting van acute of chronische pijn vereist vaak consistent gebruik (2 – 3x/dag) gedurende 1 – 2 weken. Bezoek onze Recources-pagina voor aanvullende opties voor pijnverlichting. Bekijk onze populairste download, What Works For Pain.

Bekijk hier onze infopagina: https://paincarelabs.com/vibracool/

Kan ik VibraCool producten reinigen/schoonmaken?
VibraCool® zachte goederen kunnen in de machine worden gewassen; Zorg ervoor dat u klittenband bevestigt om te voorkomen dat u andere wasartikelen beschadigt. De VibraCool® trilunit kan worden gereinigd met schoonmaakdoekjes op alcoholbasis. Niet autoclaveren [stoomsteriliseren]. Niet onderdompelen in vloeistof. Vervuilde ijspakketten moeten worden weggegooid en vervangen.
Hoe vaak en hoeveel kan je VibraCool gebruiken?
Bij blessures of acute pijn raden wij aan om VibraCool minimaal 2-3 keer per dag te gebruiken gedurende 5 dagen, 20 minuten per sessie. Voor spierinspanning of bij stijve spieren (DOMS) gebruik je alleen vibratie gedurende 10-15 minuten voordat je gaat trainen. Gebruik VibraCool volgens de klinisch aanbevolen icing-protocollen.
Is de VibraCool technologie hetzelfde als TENS?
VibraCool maakt gebruik van de zogenaamde pijn-poortcontrole, maar in plaats van te stimuleren met elektrische schokken om beweging te genereren en de aBeta-zenuw te stimuleren, gebruikt het trillingen met een extreem hoge frequentie wat voor de meeste mensen comfortabeler is. Het voegt vastgevroren ijs toe, wat de pijn verder vermindert. Er zijn meer dan 25 gerandomiseerde gecontroleerde onderzoeken die lokale pijnverlichting met de oscillerende technologie van VibraCool verifiëren.
Is VibraCool veilig voor mensen die medicatie gebruiken voor hartritmestoornis?
Ja, FDA-klasse 1. Ook veilig met pacemakers.
Kan VibraCool naast andere therapieën gebruikt worden?
Ja! Veel fysiotherapeuten, atletiektrainers en chiropractors gebruiken het apparaat lang met fysio tape of vóór instrument ondersteunde manipulatie van zacht weefsel. VibraCool kan ook worden gebruikt bij actieve/circulerende koude- en compressietherapieën voor meer gerichte verlichting in meerdere regio’s en ledematen.
Kunnen zachte Ice Packs ook worden gebruikt?
Nee. Zachte verpakkingen absorberen trillingen, waardoor de werkzaamheid afneemt. Er zijn eventueel extra IcePacks te koop.
Als een patiënt geen koude kan of wil toepassen, kan VibraCool dan nog steeds effectief gebruikt worden?
Ja, trillingen op zichzelf zijn verantwoordelijk voor meer dan 40% van de pijnverlichting. Het ondersteunt ook genezing en een verhoogde bloedstroom, en kan de mobiliteit verbeteren.

Klik hier voor de volgende pagina: