Heeft u vragen over het gebruik en de behandeling van artrose met MAGCELL® ARTHRO ?

Op deze pagina worden de belangrijkste vragen over de Magcell Arthro magneet- therapie voor de verlichting van artrose en gerelateerde klachten behandeld.

Wat moet ik op letten bij het gebruik van MAGCELL® ARTHO?

Hier vindt u op de meestvoorkomende vragen uw antwoord. Vindt u hier niet de informatie die u wenst, mail uw vraag dan naar het volgende e-mailadres: info@artrosemagneettherapie.nl 

Let op:

Onderstaande antwoorden geeft informatie op vragen die vaak worden gesteld door klanten. Ze dienen uitsluitend om aan de informatiebehoeften van bezoekers aan deze pagina’s en zijn geen vervanging voor medisch advies, diagnose en behandeling.

Bij welke ziektebeelden helpt MAGCELL® ARTHRO?

MAGCELL® ARTHRO helpt o.a. bij pijnlijke heup-, knie-,hand-, pols- en kaakartrose, Hallux Rigidus en Valgus en andere artritsche aandoeningen. De behandelmethode kan ook worden gebruikt bij onder andere jicht, tenniselleboog (epicondylitis) en andere symptomen van overbelasting en trauma.

Wat wordt precies bedoeld met artrose?

Artrose is een dynamische, langzaam voorschrijdende, niet-inflammatoire, aan slijtage gerelateerde (degeneratieve) aandoening van kraakbeen en ander gewrichtsweefsel, vooral bij ouderen, met tussentijdse onstekingsfasen. De slijtage van het kraakbeen kan tot het punt van volledige afbraak kan te wijten zijn door onbekende oorzaken (men spreekt van “primaire of idiopathische artrose”; ongeveer 80% van de gevallen) en door bekende oorzaken (men spreekt van “secundaire artrose”; ongeveer 20% van alle gevallen) worden geactiveerd.

Hoe helpt MAGCELL® ARTHRO?

In het MAGCELL® ARTHRO apparaat zijn enkele zeer sterke permanente magneten in een speciale opstelling aangebracht op een microchip-gestuurde, rotaterende schijf. Tijdens de werking wordt een sterk pulserend elektromagnetisch veld (PEMF) gemaakt van gemiddeld ca. 100 MT met een specifiek frequentiebereik. De magnetische velden dienen als transmissiemedium voor elektrische actieve velden (inductie). Door dit sterke magnetische veld en de gebruikte frequenties worden de drempelwaarden voor regeneratieprocessen van beschadigd weefsel op een diepte van 3-5 cm nog overschreden. MAGCELL® ARTHRO verlicht de ontstekingskracht en verhoogt de bewegingsvrijheid.

Is het effect van MAGCELL® ARTHO bewezen?

Het effect is onderzocht in de klinische studie “Effecten van PEMF op patiënten met artrose: resultaten van een potentiële, placebo-gecontroleerde, dubbelblinde studie”. Ook bevestigen talloze gebruikers het succes van de behandeling met MAGCELL® ARTHRO.

Lees meer over klinisch onderzoek.

Kan ik het apparaat ook alleen en onafhankelijk gebruiken, of moet dit via een therapeut?

MAGCELL® ARTHRO kan snel en eenvoudig worden toegepast. Schakel het apparaat in met de aandrukknop en begin met  behandelen – waar u ook bent en zelfs door kleding of schoenen! In de bijgeleverde handleiding staat alle noodzakelijke informatie en wijze van gebruik nog eens duidelijk weergegeven. Maar overleg met een therapeut of arts is natuurlijk ook mogelijk.  Therapeuten of artsen kunnen het gebruik van MAGCELL® ARTHRO ook adviseren.

Kan ik iets verkeerd doen bij het gebruik van het apparaat?

Met het gebruik van MAGCELL® ARTHRO kan in principe niets verkeerd worden gedaan omdat het gemakkelijk te gebruiken is na de bewerking van de aanzetknop. De gebruiker drukt op de knop en de behandelingstijd start en eindigt automatisch.

Hoe vaak gebruik ik MAGCELL® ARTHRO?

De behandeling moet gedurende een periode van ten minste 10 dagen worden gebruikt. Een behandeling duurt 2 x 2,5 min. De frequentie van de behandeling is afhankelijk van hoe lang de klachten al aanwezig zijn en de ernst van de klachten. Omdat het een therapie is zonder bekende bijwerkingen, kan een continue therapie plaatsvinden. Als pijn weer na een tussentijd optreedt, kan de behandeling worden herhaald. De fasen van herstel zijn dan vaak langer en de behandelingstijd korter.

Kan ik MAGCELL® ARTHRO parallel uitvoeren aan een behandeling met medicijnen?

In principe wel. Het wordt zelfs vaak aanbevolen om therapie als combinatietherapie te gebruiken. Het is bijvoorbeeld denkbaar om de dosis van ontstekingsremmende (niet-steroïdale, anti-flammatoire) geneesmiddelen met bijwerkingen te verlagen.

Kan ik ook MAGCELL® ARTHRO gebruiken als ik onderweg ben?

Omdat magnetische velden door de kleding heen dringen, kan het op elk moment en vrijwel iedere locatie worden toegepast. Er hoeven geen elektroden te worden aangebracht. Het apparaat is direct gebruiksklaar en hoeft alleen op het te behandelende lichaamsdeel te worden geplaatst. 

Ik heb een pacemaker - Mag ik mezelf behandelen met MAGCELL® ARTHO?

In principe mogen mensen met pacemakers niet worden onderworpen aan magnetisch veld of elektrotherapie, omdat het tot gevaarlijke interacties kan komen met de controlelektronica.

Ik ben zwanger - Mag ik mezelf behandelen met MAGCELL® ARTHRO?

Om geen enkel risico te nemen, adviseren we om deze behandelingsmethode niet toe te passen tijdens de zwangerschap.

Wanneer mag er niet behandeld worden met MAGCELL® ARTHRO?

Wij adviseren om MAGCELL® ARTHO niet te gebruiken bij:

  •     Bij zwangerschap 
  •     Patiënten met pacemakers of andere elektronisch gecontroleerde implantaten
  •     Overige metalen of metaalkeramische implantaten (endoprothese, geïmplanteerde defibrillatoren of soortgelijk)
  •     Infectie of ontsteking in het te behandelen gebied. Raadpleeg in dat geval eerst uw arts of medisch therapeut
  •     Een behandeling nabij het hart mag alleen worden uitgevoerd met de uitdrukkelijke toestemming van een arts
  •     Patiënten die de neiging hebben trombose of spasmen/krampen te ontwikkelen en diabetici
Kan ik permanent genezen met MAGCELL® ARTHRO?

Artrosepijn kan worden verminderd door deze speciale magneettherapie, maar is geen geneesmiddel. MAGCELL® ARTHRO verlicht ontstekingskracht en verhoogt de bewegingsbereidheid. 

Merk ik tijdens de behandeling met MAGCELL® ARTHRO iets?

Het magnetische veld kan niet worden gevoeld. Sommige patiënten, echter, melden dat ze een warmte gevoel krijgen of een lichte tinteling door de toepassing.

Zijn er ervaringen of getuigschriften van klanten klant over het gebruik van MAGCELL® ARTHRO?

Klik hier voor de volgende pagina:

Klinisch bewezen

MAGCELL® ARTHRO verlicht artrosisgerelateerde pijn en vergroot de bewegingsradius.

De meerderheid van de patiënten beoordeelde de therapie met MAGCELL® ARTHRO zo erg effectief. Bijwerkingen werden tijdens de behandeling niet waargenomen.

Gebruiksgemak

U kunt MAGCELL® ARTHRO op elk gewenst moment gebruiken en waar u ook bent. Een kleine instructie kan u uw arts of fysiotherapeut geven.

Dankzij de automatische behandelingstijd en een knoopbewerking kunnen geen fouten ondermijnen.

Verbeterde kwaliteit van leven

De klinische studie toonde naast een minder gevoel van pijn, een verhoogd zelfrespect, een verbeterde reflectie en verbeterde slaap.

Ervaar het zelf en test MAGCELL® ARTHRO.