VibraCool™ is een medisch hulpmiddel dat gebruik maakt van de gepatenteerde M-Stim-technologie™ voor pijnverlichting van spier- en peesblessures.

De combinatie van een speciale Ice Pack en mechanische vibratie zorgt voor pijnverlichting in de delen van je lichaam waar je ongemak voelt.

VibraCool kan ook in combinatie worden gebruikt met de speciale Hot Pack als preventief hulpmiddel om spieren en pezen op te warmen voordat deze actief worden belast bij bijvoorbeeld het sporten.

ALGEMENE INFORMATIE

VibraCool™ is ontworpen voor onmiddellijke pijnverlichting. De kou in combinatie met focale spiertrillingen activeert de natuurlijke pijnremmingsreactie van je lichaam.

Deze fysiologische reactie is gebaseerd op de “Gate Control Theory”. Dit fenomeen is gebaseerd op het uitgangspunt dat wanneer zenuwen niet-pijnlijke signalen ontvangen, zoals trillingen of kou, de hersenen de toegang van pijnsignalen blokkeren.

Als u bijvoorbeeld met een hamer op uw vinger slaat, kunt u instinctief beginnen te wrijven, schudden of door koud water gaan. Je stuurt dus pijnvrije signalen door je zenuwen om de toegang van pijnsignalen te blokkeren.

De mechanische stimulatie die aanwezig is in VibraCool™ zendt specifieke trillingsfrequenties uit die pijn verlichten, wat leidt tot een verbetering van de fysiotherapie, postoperatieve resultaten en verhoogt de effectiviteit in training.

M-Stim™ technologie is gebaseerd op de volgende theorieën:

  • IJs vermindert ontstekingen
  • Trillingen verhogen de bloedstroom
  • Trillingen verbeteren de mobiliteit

Op deze manier levert het gecombineerde gebruik van koude en focale spiertrillingen uitstekende resultaten op.
Aan de ene kant heeft ijs de functie om pijn en ontsteking te verminderen en aan de andere kant vermindert vibratiemassage ook pijn en maakt het stijve spieren vrij die tijdelijke pijnverlichting en de behandeling van spierblessures bereiken.

HOE VIBRACOOL WERKT

Geeft macht over pijn!

Van sportpijntjes en -blessures tot kloppende overbelastingssyndromen, VibraCool geeft gebruikers one-touch draagbare kracht over pijn. VibraCool is ontwikkeld op basis van meer dan tien jaar pijnverlichtingsonderzoek en maakt gebruik van een gepatenteerde combinatie van vriesvast ijs en kinetische trillingstherapieën om de actieve pijnbestrijdingsreactie van uw lichaam op natuurlijke wijze te activeren. FDA Cleared, VibraCool is klinisch bewezen om pijn te verlichten en de stress en angst die ermee gepaard gaan te verwijderen.®®

Met behulp van het eigen zenuwstelsel van het lichaam, roept de gate control-theorie het concept op dat de laatste gemeenschappelijke route voor scherpe pijn naar de hersenen kan worden buitengesloten door de zenuwen die koude en trillingszintuigen overbrengen. Net zoals het lopen van een brandwond onder koud water de scherpe pijn stopt, of het wrijven van een gestoten elleboog de pijn stopt, kan tegelijkertijd het stimuleren van trillingen en koude receptoren de pijn dof maken of elimineren.

Draagbare pijnverlichting.

Comfortabele en gemakkelijk te dragen spierontlastingscompressieband houdt VibraCool vast waar je het nodig hebt, waardoor pijn bij contact wordt verlicht.

Hitte. Koud. Trilling.

VibraCool maakt gebruik van gepatenteerde M-Stim vibratietechnologie om pijnbestrijdende receptoren te activeren. Het is bewezen dat mechanische stimulatie 3,4x meer verlichting biedt dan E-Stim.

Sneller herstel.

Gepatenteerde frequenties annuleren pijn en behandelen spieren, waardoor het herstel van blessures wordt versneld. Warmte- en koude-opties verlichten pijn van spierspanning en beperking gedurende uren.

Hoe VibraCool te gebruiken

Koud of warm?

Kies, afhankelijk van de toepassing, voor de bevroren Ice Pack of opgewarmde Hot Pack.

Plaats de Vibracool unit

Plaats de M-Stim-VibraCool unit aan de bevestigingsriem of in de pocket van de bandage

Bevestig de unit op de pijnlijke plek

Plaats de riem of bandage op de pijnlijke plek en zet de unit aan met de aan/uit-knop op de unit

Therapietijd

Hou ca. 10 minuten aan voor iedere behandeling. Meerdere keren per dag mag. Nooit langer dan 20 minuten.

Over VibraCool

Het merk en producten van VibraCool vinden haar oorsprong in Amerika. Het bedrijf Pain Care Labs (een dba van MMJ Labs) werd in 2006 opgericht door kinderarts en pijnonderzoeker Amy Baxter. Door onverschilligheid van andere artsen voor naaldpijn, besloot Dr. Baxter moeders te helpen hun kinderen pijnvrij te vaccineren. Haar prototype was zo effectief dat ze besloot om de technologie formeel te bestuderen en te ontwikkelen. Haar onderzoek leidde tot de ontdekking van wijdverspreide naaldangst, de kritieke componenten van pijn en een geheel nieuw product met de merknaam Buzzy ® voor natuurlijke effectieve pijnverlichting. Nu zijn zij en haar geweldige team erop uit om de wereld te veranderen en onnodige pijn te elimineren.

De initiële R&D werd gefinancierd door de Mayday Foundation. De frequentie die Dr. Baxter gebruikte om Buzzy® te maken, is nu bewezen pijn beter te remmen dan TENS, spierpijn, bloedstroom, herstel en meer te verbeteren. Sinds de lancering op 1 mei 2009 heeft Buzzy® naaldpijn gecontroleerd voor meer dan 37 miljoen procedures in 27 landen en was statistisch significant effectief in 50+ onafhankelijke peer-reviewed studies. Buzzy is nu in meer dan 5.000 ziekenhuizen en klinieken, met meer dan 300.000 verkochte eenheden.

Met meerdere patenten en wettelijke -goedkeuringen om pijn te beheersen en te behandelen, creëerde het bedrijf de VibraCool®. VibraCool’s M-Stim pijnverlichting was 2-3,4 keer superieur aan elektrische stimulatie (TENS) voor fysiotherapie; een andere studie toonde 35% minder opioïde tabletten na een knieoperatie.

Klik hier voor de volgende pagina: