MAGCELL® ARTHRO is de innovatieve therapiemethode voor pijnverlichting van o.a. artrose en gewrichtsklachten

MAGCELL® ARTHRO is een speciale en innovatieve elektrode-vrije elektrotherapie of magneetveldtherapie waarmee de algemene symptomen van pijnlijke heup-  en knieartrose, hallux valgus en rigidus en andere artrosevormen aanzienlijk verbeterd.

Wat is MAGCELL® ARTHRO?

MAGCELL® ARTHRO is een mobiel handapparaat voor het verlichten van pijn bij artrose. Strikt genomen is het een apparaat voor magneettherapie of een apparaat voor elektrotherapie zonder elektroden. Het kan gemakkelijk en eenvoudig thuis worden gebruikt. De behandeling is vrij van bijwerkingen. U kunt MAGCELL® ARTHRO overal gebruiken waar u pijn ervaart bij artrose: op de handen, voeten, de knie en de gewrichten, op artrose in de heupen, op de schouder of in de rug.

Hoe werkt magnetische therapie met MAGCELL® ARTHRO bij gewrichtsslijtage?

In het MAGCELL® ARTHRO apparaat zijn zeer krachtige permanente magneten in een speciale opstelling op een draaibaare schijf gemonteerd. Tijdens de werking ontstaat een sterk pulserend elektromagnetisch veld dat met zijn hoge vermogen van 1.000 Gauss ofwel 100 MilliTesla zich duidelijk onderscheid van andere magneetveldtherpaie apparaten. In dit geval betekent een sterker magnetisch veld een grotere penetratiediepte in het weefsel, zodat het nog steeds effectief is bij een weefseldiepte van 3-5 cm.

De tijdsafhankelijke magnetische velden, zoals die welke door MAGCELL® ARTHRO worden opgewekt, creëren elektrische velden. Afhankelijk van de elektrische geleidbaarheid van het weefsel, b.v. in de gewrichtsvloeistof van de knie, drijft het veld daar een elektrische stroom aan, die op zijn beurt bepaalde effecten veroorzaakt. Deze omvatten hoofdzakelijk een toename van de plaatselijke bloedcirculatie en een vermindering van de pijn. Dit leidt tot een vermindering van de stijfheid en tot bevordering van het bewegingsvermogen. Een beter vermogen om te bewegen zet uiteindelijk een cyclus van pijnverlichting in gang. Dit komt omdat beweging zelf ook de bloedcirculatie bevordert en pijn vermindert.

MAGCELL® werkt met speciale therapie parameters die in empirisch en klinisch onderzoek zijn bestudeerd. In tegenstelling tot onze elektrodeloze elektrotherapie is de doeltreffendheid van andere therapievormen onvoldoende wetenschappelijk bewezen. Onze methode is dus niet te verwarren met “Pulserende Signaal Therapie (PST)”, “MultiBioSignaal Therapie (MBST)”, “Magnetische Resonantie Therapie (MRT) “, “TENS” of andere overdrachtsvormen zoals magneetveldmatten of magneetveldspoelen.

Wie produceert MAGCELL® ARTHRO?

MAGCELL® ARTHRO is een uniek apparaat ontwikkeld door het Duitse medisch technologie Fabrikant PHYSIOMED Elektromedizin AG en wordt in de Benelux vertegenwoordigt door SmartMedix, gevestigd in ‘s-Hertogenbosch.

PHYSIOMED Elektromedizin AG bestaat sinds 1973 en is een toonaangevende fabrikant van hoogwaardige producten voor zowel klassieke en innovatieve fysieke en biomechanische hulpmiddelen van diagnostiek en therapie op het gebied van revalidatie, sport en esthetische geneeskunde. De inmiddels ruim bewezen Magcell Arthro technologie is al ruim 10 jaar geleden goedgekeurd voor gebruik  door medisch personeel. De goedkeuring voor de eindgebruiker heeft in 2019 plaatsgevonden.

Zijn er ervaringsverhalen van gebruikers?

Ja! Ervaringsverhalen en getuigschriften kunnen hier worden gevonden.

Hoe gebruik je MAGCELL® ARTHRO om artrose te verlichten?

Het meest bekende symptoom van artrose is pijn. Hou MAGCELL® ARTHRO op de te behandelen pijnlijke plek, zoals knie, voet of pols en zet hem aan. Het apparaat is eenvoudig in gebruik dankzij de automatische behandeltijd en de éénknopsbediening. U kunt MAGCELL® ARTHRO overal gebruiken. Een behandeling duurt slechts vijf minuten (2 x 2,5 min). Het apparaat schakelt zich daana automatisch uit. Tijdens de behandeling kunt u uw kleding en schoenen gewoon aanhouden.

Klik hier voor de volgende pagina:

Klinisch bewezen

MAGCELL® ARTHRO verlicht artrosisgerelateerde pijn en vergroot de bewegingsradius.

De meerderheid van de patiënten beoordeelde de therapie met MAGCELL® ARTHRO zo erg effectief. Bijwerkingen werden tijdens de behandeling niet waargenomen.

Gebruiksgemak

U kunt MAGCELL® ARTHRO op elk gewenst moment gebruiken en waar u ook bent. Een kleine instructie kan u uw arts of fysiotherapeut geven.

Dankzij de automatische behandelingstijd en een knoopbewerking kunnen geen fouten ondermijnen.

Verbeterde kwaliteit van leven

De klinische studie toonde naast een minder gevoel van pijn, een verhoogd zelfrespect, een verbeterde reflectie en verbeterde slaap.

Ervaar het zelf en test MAGCELL® ARTHRO.