De lente nodigt iedereen uit om naar buiten te gaan!

De lente hangt in de lucht, wat betekent dat velen van ons naar buiten gaan om te tuinieren, golfen, tennissen of zelfs gaan wandelen. Kijk uit met overdrijven! Het is gemakkelijk om een paar uur in de tuin te vertoeven of te golfen en te vergeten zich uit te rekken. Wanneer we een activiteit overdrijven waarbij we een spier of een gebied gebruiken dat doorgaans niet veel wordt gebruikt, kan dit leiden tot de toepasselijk genoemde ‘overbelastingsblessure’.

Kijk uit met overdrijven!

Wat is een overbelastingsblessure? Een overbelastingsblessure is een term die wordt gebruikt om een blessure te beschrijven die ontstaat door weefselschade als gevolg van herhaalde belasting gedurende een bepaalde periode. Roeien, hurken en onkruid wieden, of proberen een vriend bij te houden die de hele tijd golf of tennis speelt, zijn veelvoorkomende scenario’s. Als je mensen hoort praten over golferselleboog, tenniselleboog, problemen met de IT-band of zelfs fasciitis plantaris, zijn het allemaal vormen van overbelastingsblessures.

Bij de meeste behandelingen is het nodig om de spier te isoleren door langzaam uit te rekken en weer in gebruik te nemen, of om de manier waarop het gewricht beweegt te veranderen. Die elastische banden die je mensen om hun armen ziet dragen? Het is een poging om de manier te veranderen waarop de spier zich aan het bot hecht, zodat verschillende delen van de spieren gewend raken en de overbelaste delen de tijd krijgen om te genezen.

Een alternatieve optie voor pijnbehandeling en sportblessures

Een andere optie is VibraCool®. Trillingen in een specifieke frequentie, ook wel mechanische stimulatie genoemd (M-Stim®), scheiden spiervezels en verbeteren de doorbloeding. Een getimed dun, intens ijspak vermindert vervolgens de ontsteking. De meeste therapeuten adviseren om de M-Stim 5 minuten alleen te gebruiken vóór een training, en daarna het ijs en de trillingen na een training te gebruiken om de gespannen spieren op te warmen.

VibraCool is bedoeld bij elleboogpijn (epicondylitis), kneuzingen, verrekkingen en spierblessures. VibraCool beschikt over comfortabele, instelbare compressie, die gemakkelijk te gebruiken is. De Oscillice®-technologie blokkeert de pijn bij contact, vermindert stijfheid en versnelt de genezing. Zonder gedoe of gedoe kan VibraCool u helpen terug te keren naar de dingen waar u van houdt!