Kom in vorm en ontdek wat werkt voor pijnverlichting

Lichaamsbeweging is een effectieve manier om van buitenaf in vorm te komen, de bloeddruk te verlagen en de hartvitaliteit van binnen te verbeteren! Oefening is er in vele vormen en vormen. Hardlopen is een vorm die je uitdaagt. Als u nog nooit eerder heeft hardgelopen, wilt u misschien beginnen met een progressief wandelprogramma van 15 minuten, 3x per week. Als dit een gemakkelijke taak is, ben je klaar om te rennen. Om efficiënt te kunnen werken en resultaten te behalen, heb je een plan nodig.

Ten eerste heb je een mooi paar hardloopschoenen nodig. Breng de tijd door bij een hardloopwinkel om te begrijpen hoe uw voeten de juiste ondersteuning nodig hebben en om de juiste soort schoenen te kopen voor het trainingsniveau dat u van plan bent te doen.

Dagen
Uur
Minuten
Seconden

Zodra je je sneakers hebt, begin je met 5-10 minuten hardlopen in een rustig tempo. Oefen om je hele lichaam erbij te betrekken, terwijl je met je armen zwaait en je bovenlichaam beweegt.

Vergroot vervolgens uw tijd en afstand. Begin met één keer per week hardlopen en verhoog dit vervolgens naar twee of drie keer. Jeff Galloway onderschrijft een programma dat hardlopen en wandelen afwisselt. Het wordt nu wereldwijd beoefend, dus maak je geen zorgen als je liever een stukje hardloopt en dan je tempo vertraagt.

Hardlopen zal uw bewegingsapparaat uitdagen, uw lichaam versterken en een slanke romp en lichaamsbouw creëren. Pas op dat je het niet overdrijft!

Kijk uit met overdrijven!
Twee veel voorkomende blessures bij nieuwe hardlopers zijn het iliotibiale bandsyndroom (ITB) en kniepeesontsteking. Bij ITB raakt het bindweefsel dat zich hecht aan de buitenste knie en heup ontstoken. Bij het ITB-syndroom is er pijn die buiten de knie wordt gevoeld als gevolg van de herhaalde wrijving van het bindweefsel over het bot. Bij kniepeesontsteking raakt de pees geïrriteerd door de verhoogde belasting en microtrauma waaraan de pees herhaaldelijk wordt blootgesteld. Dit leidt tot ontstekingen en pijn.

Volg dit advies om te voorkomen dat u het ITB-syndroom of kniepeesontsteking krijgt, beide aandoeningen die ervoor zorgen dat u niet meer kunt rennen voordat u er echt mee aan de slag bent gegaan. Lees meer over ‘Kracht over pijn thuis.’

Begin eerst met een hardloopprogramma dat niet meer dan 2-3x per week hardlopen omvat. Waarom?

Vaker hardlopen kan leiden tot het ontwikkelen van een overbelastingsblessure. Een overbelastingsblessure is een term die wordt gebruikt om een blessure te beschrijven die ontstaat door weefselschade als gevolg van herhaalde belasting gedurende een bepaalde periode. Geef uw lichaam de kans om tussen de trainingen door te herstellen en probeer M-STIM® (mechanische stimulatie) met ijstechnologie te gebruiken.

Ten tweede: strek je lichaam zowel voor als na het hardlopen. Door uw spieren te strekken, voelt u zich fris en verkwikt en spoelt het melkzuur uit de spieren, waardoor vertraagde spierpijn wordt voorkomen. Ten derde: verander je hardloopschoenen elke 6 maanden of 500 mijl en verander je hardlooppad. Voeg ten slotte krachttraining toe. Gewichtstraining zal uw hardloopprogramma aanvullen, u sterker maken en uw hardloopuithoudingsvermogen en hardloopefficiëntie verbeteren. Voorbeelden van krachttraining zijn squats met lichaamsgewicht, lunges, reverse lunges en side raises van de schouders.

Een alternatieve optie voor pijnbehandeling en sportblessures

Als u pijn in uw knie of dij krijgt, bevries het gebied dan met ijs en rust uit. Een andere optie is VibraCool®. Trillingen in een specifieke frequentie, ook wel mechanische stimulatie genoemd (M-Stim®), scheiden spiervezels en verbeteren de doorbloeding. Een getimed dun, intens ijspak vermindert vervolgens de ontsteking. De meeste therapeuten adviseren om de M-Stim 5 minuten alleen te gebruiken vóór een training, en daarna het ijs en de trillingen na een training te gebruiken om de gespannen spieren op te warmen. Bij kniepijn, enkelpijn of blessures plaatst u het apparaat gedurende 20 minuten op de plek waar u pijn heeft, en herhaalt u dit indien nodig.

VibraCool is bedoeld voor knie- of enkelpijn, peesontsteking, kneuzingen, verrekkingen en spierblessures. VibraCool beschikt over comfortabele, instelbare compressie, die gemakkelijk te gebruiken is. De Oscillice®-technologie blokkeert de pijn bij contact, vermindert stijfheid en versnelt de genezing. Zonder gedoe of gedoe kan VibraCool u helpen terug te keren naar de dingen waar u van houdt!